Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Výstava / Masky, kostýmy, maškary

7. 10. 2021 - 25. 9. 2022


Výstava / Co jsem hledal v těch lázních?

1. 7. 2022 - 31. 7. 2022

Výstava přibližující pobyty Leoše Janáčka v Luhačovicích.

Lázeňská kolonáda


Výstava / Janáček v Brně

1. 7. 2022 - 31. 7. 2022

Fotografická výstava Janáček v Brně představuje historické snímky zachycující Leoše Janáčka na různých místech Brna, tedy města, se kterým byl jeho život i dílo v těsném spojení.

Hala Vincentka


Dětem / Hurá ven!

1. 7. 2022 - 31. 8. 2022

Luhačovice jsou barevné jako Jurkovičovy stavby, také jsou trochu neposedné jako bublinky v té zdravé minerální vodě, ale hlavně jsou usměvavé jako naše děti.

Celé prázdniny můžete sbírat razítka na 16 místech a zúčastnit se soutěže o zajímavé ceny.

Hrací kartu dostanete na všech hracích místech, ale to nejlepší info získáte v Městském informačním centru v Luhačovicích. Tam můžete také odevzdat soutěžní kupón a zúčastnit se slosování o hezké výhry.


Výstava / Výstava terarijních zvířat

4. 7. 2022 - 1. 9. 2022

Prohlídka a prodej terarijních zvířat a suvenýrů. Hadi, ještěrky a gekoni, želvy, obojživelníci, největší pavouci světa, sbírky motýlů a bezobratlých živočichů (krabi, brouci aj). Vystavovatel: Martin Rokos, tel. 606 700 400 


Festival / Festival Janáček a Luhačovice

11. 7. 2022 - 16. 7. 2022

Luhačovice jsou úzce spjaty se světově známým hudebním skladatelem Leošem Janáčkem a jeho opakovanými pobyty ve zdejších lázních, které představovaly i jeden z inspiračních zdrojů jeho tvorby. K poctě skladatele je od roku 1992 každoročně pořádán hudební festival pod názvem Festival Janáček a Luhačovice, který náleží k prestižním hudebním akcím v České republice.


Film / Kdyby radši hořelo

16. 7. 2022

Komedie / Drama / Česko, 2022, 84 min, nevhodné do 12 let
Režie: Adam Koloman Rybanský
Obyvatelé vesnice se chystají na Velikonoce, když oslavu na návsi naruší náraz dodávky do kašny. Řidiči se podařilo zmizet, lidem je ale jasné, že šlo o teroristický čin. Bezpečí celé vesnice teď závisí na hasičích, na jejich odhodlanosti a akci.
Hrají: Michal Isteník, Miroslav Krobot, Anna Polívková, Vladimír Škultéty, Jiří Vymětal..


Koncert / Bachtale Apsa a Bára Hrzánová

16. 7. 2022

Když se kvůli koronavirové krizi zavřela divadla, přestaly se točit filmy a pořádat koncerty, přišla Bára Hrzánová s nápadem, uspořádat benefiční turné po domovech pro seniory, jejichž obyvatelé se ocitli na několik měsíců zcela odříznutí od svých blízkých. A protože jedním z Bářiných nejbližších hudebních kolegů je fenomenální romský akordeonista a klavírista Mário Bihári, vznikl společný hudební projekt. Postupně se začali přidávat další muzikanti z kapely Bachtale Apsa a odehrálo se přes 25 benefičních vystoupení po celé republice. Díky perfektní atmosféře, pohodě a skvělému ohlasu publika se protagonisté rozhodli k občasné spolupráci i v „normálních“ časech. Bára Hrzánová je nejen vynikající herečka, ale také všestranná zpěvačka, pro kterou jsou romské písně srdeční záležitostí. Pro publikum není tato její poloha zcela známá, o to však zajímavější. Kapela Bachtale Apsa patří k tomu nejlepšímu, co v současnosti naše romská hudební scéna nabízí. Název Bachtale Apsa, v překladu Slzy štěstí, vyjadřuje pestrost nálad a emocí, které romská hudba odnepaměti v posluchačích vyvolává. Kapela spojuje muziku balkánských, maďarských, španělských, ruských i slovenských Romů. Nechybí samozřejmě klasické čardáše. Repertoir ovšem netvoří jen romská tradiční hudba, ale také autorská tvorba leadera kapely Mária Biháriho a dalších členů kapely. Ve skladbách se prolínají romské melodie a rytmy s latinskoamerickou hudbou, tangem, flamencem, swingem a dalšími styly. Mário Bihári a jeho kolegové z kapely Bachtale Apsa tvoří s Bárou skvěle tepající celek, ze kterého se bez okolků valí pozitivní energie. Jak se praví v písni „E mašina imar džal“: tenhle vláček prostě jede a sluníčko svítí…


Prohlídka / Tady pramení architektura

16. 7. 2022

Pojďte s námi na prohlídku...


Nahoru