Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Výstava / Masky, kostýmy, maškary

7. 10. 2021 - 25. 9. 2022


Výstava / Radost tvořit / Výlet do fantazie

2. 3. 2022 - 31. 3. 2022

Mezinárodní výtvarná soutěž dětí a mládeže se zrakovým postižením je již 23 let pevnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. Téma výstavy doprovázelo 61. ročník festivalu.

Tento společný projekt Zlín Film Festivalu a Speciálně pedagogického centra při Dětském domově, Mateřské škole, Základní škole a Praktické škole Zlín představuje průřez dovedností dětí se zrakovým postižením a širokou veřejnost seznamuje s jejich specifickými výtvarnými projevy. Děti i přesto, že jsou slabozraké, se zbytky zraku či nevidomé, mají velmi bohatou fantazii a s velkým úspěchem dokážou vytvořit výtvarná díla, nad kterými se mnohdy tají dech. Téma soutěže v roce 2021 bylo „VÝLET DO FANTAZIE“. Všechny doručené práce posuzuje odborná porota, jejíž členy jsou kromě výtvarníků i specialisté na oční vady a pedagogové, kteří dokážou posoudit vytvořené dílo s ohledem na zrakové postižení autora. 

Salón filmových klapek / soutěžní práce dětí na papírových šablonách – luhakulturak – album na Rajčeti (idnes.cz)


Divadlo / Hodina duchů

19. 3. 2022

Tato divadelní komedie, kde se zpívá a tančí si pohrává s myšlenkou, co tam může být a co může být v takovém šestém nebi, pátém a ostatních. A co když s posledním výdechem nic nekončí. Děj nás zavede do okamžiku půlnoci, kdy se otevírá možnost pro duchy odejít a splynout s velkým Já. Ale nebude to tak jednoduché. I zde probíhá administrativa a úředník z určitého nebe musí prověřit, zda duch je dostatečně uvědomělý a může se stát duší a odejít. Zjistíme, že i v nebi se honí kariéra a i úředník se chce dostat výš – do vyššího nebe. A když se postupně na jednom místě sejdou duchové modelky, fotbalisty, bankéře, důchodce, zapáleného esoterika a dalších, bude o zábavu postaráno. Nebude pro ně úplně jednoduché si uvědomit důležité věci, protože se celou komedií proplétá postava zloducha, který se baví tím, že neustále všem provádí naschvály.

Navzdory tomu všemu, nás čeká happyend a také nejedno překvapení, jak jsou světy duchů, duší a lidí propojeny.

Účinkují: Aurel Prudil: Bořek Slezáček

Agáta: Michaela Zemánková

Ezoterička: Pavlína Mourková

Úředník: Jindra Kriegel

Učitelka: Monika Timková

Fotbalista: Petr Semerád

Bankéř: Radomír Švec

Velké Já: Matěj Kriegel

 


Divadlo / Hodina duchů / Praha

19. 3. 2022

Tato divadelní komedie, kde se zpívá a tančí si pohrává s myšlenkou, co tam může být  a co může být v takovém šestém nebi, pátém a ostatních. A co když s posledním výdechem nic nekončí. Děj nás zavede do okamžiku půlnoci, kdy se otevírá možnost pro duchy odejít a splynout s velkým Já. Ale nebude to tak jednoduché. I zde probíhá administrativa a úředník z určitého nebe musí prověřit, zda duch je dostatečně uvědomělý a může se stát duší a odejít. Zjistíme, že i v nebi se honí kariéra a i úředník se chce dostat výš – do vyššího nebe. A když se postupně na jedno mmístě sejdou duchové modelky, fotbalisty, bankéře, důchodce, zapáleného esoterika a dalších, bude o zábavu postaráno. Nebude pro ně úplně jednoduché si uvědomit důležité věci, protože se celou komedií proplétá postava zloducha,který se baví tím, že neustále všem provádí naschvály.

Navzdory tomu všemu, nás čeká happyend a také nejedno překvapení, jak jsou světy duchů, duší a lidí propojeny.


Nahoru