Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Výstava / Masky, kostýmy, maškary

7. 10. 2021 - 25. 9. 2022


Výstava / Radost tvořit / Výlet do fantazie

2. 3. 2022 - 31. 3. 2022

Mezinárodní výtvarná soutěž dětí a mládeže se zrakovým postižením je již 23 let pevnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. Téma výstavy doprovázelo 61. ročník festivalu.

Tento společný projekt Zlín Film Festivalu a Speciálně pedagogického centra při Dětském domově, Mateřské škole, Základní škole a Praktické škole Zlín představuje průřez dovedností dětí se zrakovým postižením a širokou veřejnost seznamuje s jejich specifickými výtvarnými projevy. Děti i přesto, že jsou slabozraké, se zbytky zraku či nevidomé, mají velmi bohatou fantazii a s velkým úspěchem dokážou vytvořit výtvarná díla, nad kterými se mnohdy tají dech. Téma soutěže v roce 2021 bylo „VÝLET DO FANTAZIE“. Všechny doručené práce posuzuje odborná porota, jejíž členy jsou kromě výtvarníků i specialisté na oční vady a pedagogové, kteří dokážou posoudit vytvořené dílo s ohledem na zrakové postižení autora. 

Salón filmových klapek / soutěžní práce dětí na papírových šablonách – luhakulturak – album na Rajčeti (idnes.cz)


Film / Betlémské světlo

24. 3. 2022

Komedie, ČR 2022, 99 min., přístupný bez omezení
Režie: Jan Svěrák
Předloha: Zdeněk Svěrák (kniha)
Příběh o stárnoucím spisovateli, kterému začnou vcházet do života postavy z jeho vlastních povídek. Scénář byl napsán podle povídek Ruslan a Ludmila, Fotograf a Betlémské světlo.

Hrají: Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Tereza Ramba, Vojtěch Kotek, Ondřej Vetchý, Jitka Čadek Čvančarová, Vladimír Javorský…

 


Nahoru